StoryEditor

Arapović: Gradnja mHE na Bunskim kanalima predstavljala bi zločin

Piše D  /  25.01.2021., 02:01h

Po riječima predsjednika Ekološke udruge "Majski cvijet" Olivera Arapovića, volonteri će tijekom dana na štandu upoznati Mostarke i Mostarce s proceduralnim propustima i neregularnostima u procesu izdavanja dozvola za gradnju dviju mini hidroelektrana.

- Danas smo ovdje da iskažemo nezadovoljstvo i ukažemo vladajućim da mi nećemo odustati, mi ćemo se boriti do zadnjega. Tražit ćemo od nadležnih da se preispita koncesija pošto investitor ne odustaje. Mi ćemo ustrajati u našim zahtjevima i nećemo dopustiti da se išta gradi na Buni - poručio je Arapović.

Dodao je kako je Buna "zaštićeno područje po sili zakona" te kako se na tom području ne smije ništa graditi.

- Mi pratimo što se događa. Investitor treba odraditi novu studiju, apelirat ćemo da se uradi javna rasprava gdje ćemo iznijeti naše komentare i činjenice koje imamo i koje još uvijek prikupljamo. Pokrenut ćemo inicijativu i prema Vladi HNŽ-a da se preispita koncesiju, odnosno da se koncesija poništi jer je ona nezakonito donesena - istaknuo je Arapović

Po njegovim riječima, izgradnja mini hidroelektrana na Bunskim kanalima predstavljala bi zločin.

- Uništiti onaj krajolik koji je neprocjenjive vrijednosti i dat ga jednom pojedincu da upravlja s njim - to je apsurdno. Ostali bi bez određenih vrsta biljnog i životinjskog svijet, pošto je na onom području nađena 21 ugrožena vrsta, to bi sve došlo u opasnost i nestanak - kazao je predsjednik Udruge građana "Majski cvijet".

Informativni štand nakon središta Mostara bit će dan kasnije postavljen ispred Doma kulture na Buni te ispred Doma kulture u Blagaju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:48