Article_Top_970x250

Arapi se masovno naseljavaju u Vlašiću, gradit će i luksuzni hotel

svi natpisi na tablama na arapskom

Arapi se masovno naseljavaju u Vlašiću, gradit će i luksuzni hotel

lis 01, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Avaz.ba

U selu Mudrike kod Vlašića, prvo selo prije Babanovca, svi natpisi na tablama su napisani arapskim jezikom. Ova pojava buni i brojne turiste, koji stječu dojam kao da se nalaze u Saudbijskoj Arabiji.

U selu Mudrike kod Vlašića, prvo selo prije Babanovca, svi natpisi na tablama su napisani arapskim jezikom. Ova pojava buni i brojne turiste, koji stječu dojam kao da se nalaze u Saudbijskoj Arabiji. I oni bi, kažu, nešto kupili, ali, ne razumiju sadržaj natpisa, piše Dnevni avaz. 

Mještani Mudrika tvrde da se arapski državljani masovno naseljavaju u srce Vlašića, ali nitko o tome ne želi javno govoriti.

Prema riječima Sabahudina Maglića, predsjednika Mjesne zajednice Mudrike, nitko od mještana mu se nije žalio na sve veći broj Arapa. – Do sada nemam pritužbe, niti imamo problema s njima.

Naprotiv, mnogi su se okoristili o njih, financijski, naravno. Prodaju im sir, mlijeko i ostale proizvode – govori Maglić, dodajući da su dolaskom Arapa mještani dobili posao, rade, zarađuju. Zanimljivo, nakon što su izgradili 20 kuća i hotel u naselju koje zovu “Oaza mira”, u samim Mudrikama izgrađeno je petnaestak novih kuća, a novo naselje nazvali su Lotus. Pored kuća, grade i eksluzivni hotel.

– Gradi se, to je točno. Imaju papire, a uglavnom su tu turistički, rijetko tko živi. Još ne znamo koliki će točno biti hotel, hoće li ga izdavati ili prave samo za sebe. U hotel “Oaza mira” dolaze i drugi turisti, možda će i ovaj otvoriti vrata za sve – govori Maglić. Kako saznaje Avaz, novi hotel s četiri zvjezdice bit će na sedam katova, a imat će i bazen, jakuzi, restoran, teretanu…

Enes Cogić, mještanin Mudrika kaže da Arapi doprinose razvoju turizma i ekonomije. – Mnogi imaju koristi od njihovog dolaska jer kupuju naše proizvode koje izlažemo. S nekima smo postali i prijatelji – kaže Cogić.

Dnevnik.ba