StoryEditor
gradit će veliki kompleks

Arapi kupili 55 hektara zemlje u Varešu, pojasnili su u što planiraju investirati

Piše desk  /  13.10.2021., 19:16h
Na području Općine Vareš gradit će se turističko-rekreativni kompleks, a investitori su iz Sudijske Arabije. Tim povodom u Vladi Zeničko-dobojske županije održan je sastanak s predstavnikom investitora.

S menadžerom kompanije Dar al Arkan Tareqom al Nabulsijem i direktorom operacija kompanije Realengineering Sarajevo Emirom Ferovićem razgovarali su premijer ZDŽ-a po ovlasti Spahija Kozlić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirsad Hadžić i ministar gospodarstva Zlatko Jelić.

Arapski investitor otkupio je zemljište površine 55 hektara na kojem je planirana izgradnja kompleksa s hotelom, popratnim objektima, rekreacijskim centrima, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima, piše Faktor. 

Investitor planira kroz nekoliko faza u idućih 10 godina investirati nekoliko desetaka milijuna eura, a samo u prvoj fazi u izgradnju komunalne infrastrukture uložit će 10 milijuna eura.

Na sastanku je rečeno kako je u tijeku izrada prostorno-planske dokumentacije za navedeno područje. Utvrđeno je da je Vlada ZDŽ-a izvršila sve svoje obveze te da je za izdavanje potrebnih dozvola i početak radova potrebno da prostorno-plansku dokumentaciju usvoji Skupština ZDŽ-a te da Općina Vareš provede neophodne administrativne procedure.

Predstavnici Vlade dali su punu podršku realizaciji ovog projekta, potvrđujući posvećenost institucija ove županije stvaranju uvjeta za privlačenje investicija u svim oblastima.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 22:17