StoryEditor

Apsurdno u Apsurdistanu – paranoja od zloćinaca i izabranog zakona

Piše Nikolina Lovrić  /  17.01.2018., 07:01h

Ovaj su put napravili odmak od školske literature no zadržali su se na literarnom, barem deklarativno, pa su pod sloganom „NE Tuđmanizaciji BiH i STOP „ruskoj čizmi“ u BiH 22 godine nakon Daytona“ održali simboličan prosvjed na posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Bosni i Hercegovini.

Što želi poručiti Bošnjački pokret na čelu sa osebujnim Sejfudinom Tokićem, donedavnim Hrvatom, sudeći barem prema državljanstvu i putovnici ili kako danas voli reći, „pasošu“, rečeno je kratko i jasno u proglasu upućenom medijima. Strah od ruske čizme, koju kako smatraju u zajedničku nam domovinu propuštaju Hrvati, Bosnu i Hercegovinu bi trajno mogao odmaknuti od NATO pakta i Europske unije. Netko je očito rekao oksimoronskom bošnjačkom pokretu za ravnopravnost naroda kako Hrvati opstruiraju integraciju BiH u ove asocijacije, no evo mi im poručujemo da se malo bolje „informišu“. Ako itko sizifovski gura BiH u EU onda su to jedino i isključivo Hrvati. No dobro, kako zamjeriti nepoznavanje materije pokretu koji kao što se danas moglo vidjeti na njihovim transparentima u Sarajevu još muku muči sa pravopisom („zločinaćki poduhvat“ i „izabrani zakon“ i sl.).

Hrvati Bosne i Hercegovine su zahvaljujući svom dvojnom državljanstvu već dio europske zajednice naroda, i kao takvi više od ikoga svjesni kako bi i Bosni i Hercegovini bilo bolje unutar takve integracije nego pod amanet suknjom Tayipa Erdogana. S kojim su, by the way, bolji Rusi nego Hrvati, pa ispada da danas oni malobrojni Bošnjaci u Sarajevu organiziraju prosvjed protiv frendova svojih mecena.

Istinabog, hladna ruska ćizma od koje strahuju ravnopravni pod vodstvom gospodina Sejfudina Tokića pokvarila bi topli orijentalni tursko-saudijski koncept u BiH, no kakvu bi tek štetu nanijela udružena zločinaćka Tuđmanizacija ne možemo ni pretpostaviti. Sigurno je da bi podijelila građansku Bosnu i Hercegovinu, no tko može znati što se još kuha u glavama krvoločnih Hrvata. Zato je, smatraju u pokretu ravnopravnih bošnjačkih naroda, štetu bolje spriječiti nego liječiti.

Ipak, trebao im je netko danas u Sarajevu reći, čisto da se ljudi ne mrznu, kako im bojazan nema matematičkog, a onda ni logičkog uporišta. Hrvati su, ako uzmete kalkulator u ruke, najmalobrojniji narod u BiH, a tuđmanizirati dok se radikalnoj alijizaciji ne vidi ni kraja ni početka, ne bi bilo baš moguće, pa sve i da u BiH žive tri milijuna malih zločestih krivoustihTuđmana.

I naposljetku nejasno je kako takve nebuloze padaju na pamet čovjeku koji se do prije nekog vremena potpisivao Hrvatom i po potrebi koristio putovnicu umjesto pasoša. Uostalom, tko će znati što i danas skrivaju stražnji džepovi najravnopravnijeg Bošnjaka među ravnopravnima.

Nema što, apsurdno danas u Apsurdistanu,Sejfudin Hrvat, a svi Hrvati Ustaše.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:47