StoryEditor

Apsurd: SDP blokira izbor Zore Dujmović jer je zabrinut kako će vlast funkcionirati

Piše D  /  26.04.2019., 01:04h

Upravo je Saradžić jučer pokušala krivnju prebaciti na HDZ BiH, ali pojašnjenja koja je dala su u najmanju ruku upitna., prenosi Pogled.ba

- Izborom gospođe Dujmović HDZ bi u rukovodstvu imao dva člana i apsolutnu dominaciju u rukovođenju Skupštine, što bi bilo pogubno za funkcionisanje vlasti - rekla je jučer Saradžić.

Nije jasno odakle u SDP-u tolika briga za funkcioniranje vlasti u ovoj županiji kada su oni najavili da će iduće četiri godine biti dio oporbe. 

- HDZ bi onda u svakom momentu mogao neki zakon proglasiti vitalnim nacionalnim interesom i tu bi bio kraj što se tiče demokratskog rada Skupštine. SDP neće sudjelovati u nečem ovakvom i nama nije cilj doći do fotelju, to su ciljevi HDZ-a - izjavila je Saradžić koja dolazi iz oporbene stranke koja pokušava zauzeti mjesta koja pripadaju vladajućim. 

Glumeći naivnost svojstvenu Crvenkapici zastupnici SDP-a pokušavaju sa sebe skinuti odgovornost koju nose zbog blokada u procesu uspostave vlasti u HNŽ-u. Ipak, maske su pale tijekom procesa pregovora o novoj vlasti i jasno se pokazalo kako SDA i SDP imaju nacionalnu koaliciju u ovoj županiji, a koju pokušavaju sakriti od javnosti iz samo njima poznatih razloga. 

U SDP-u nisu bili zabrinuti za položaj Srba u ovoj županiji sve dok su mogli birati predstavnike toga naroda iz svojih redova. Kada su se stvari promijenile i kada se otvorila mogućnost da predstavnik Srba bude ih neke druge stranke, a ne SDP-a, Saradžić, Žuljević i ostali počeli su govoriti o pravima ovoga naroda u HNŽ-u. 

Iz HDZ-a BiH su prije nekoliko dana poručili kako SDP nema ekskluzivno pravo na izbor Srba u HNŽ-u, te kako će ovaj put vladajuće pozicije pripasti onima koji su u vlasti, a ne i onima koji su u oporbi. I oko toga stava neće biti kompromisa. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:41