Article_Top_970x250

APSOLUTNI REKORDER "To je sportska oprema!" U torbama mu pronašli 340 kg 'trave'

Na graničkom prijelazu Karasovići

APSOLUTNI REKORDER "To je sportska oprema!" U torbama mu pronašli 340 kg 'trave'

kol 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Vozim sportsku opremu", rekao je muškarac (43) carinicima na graničnom prijelazu Karasovići. U torbama je bilo 340 kilograma marihuane koja na ulici vrijedi 15 milijuna kuna

Na graničkom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije djelatnici Carinske uprave zaplijenili su 341,8 kilograma marihuane, a kako kažu u PU dubrovačko-neretvanskoj, riječ je o najvrednijoj zapljeni droge ove godine na tom području, prenose 24sata.hr.

Vrijednost zaplijenjene droge je oko pet milijuna kuna, a ulična vrijednost je čak 15 milijuna kuna. Droga je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnjak.

Marihuanu je prevozio u 17 velikih crnih torbi, a na upit službenika što je u njima kazao je da prevozi sportsku opremu momčadi iz Brazila koju je dan prije vozio. Njegovo ponašanje bilo im je sumnjivo pa su zatražili nalog za pretres.

Po pronalasku droge, vozač je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu i kako još jednu osobu sumnjiče da je uključena u ovaj pokušaj prijevoza marihuane u Hrvatsku.

Na izvanrednoj konferenciji za medije o zapljeni su govorili načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, načelnik Policijske postaje Gruda Matko Klarić te predstavnici Carinske uprave.

Dnevnik.ba