Article_Top_970x250

Apostolska nuncijatura: Medalja "Krugu 99" samo je znak sjećanja na sastanak

uručena za cijelu udrugu

Apostolska nuncijatura: Medalja "Krugu 99" samo je znak sjećanja na sastanak

sij 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

"Izražava se žaljenje zbog, svake manipulacije i iskorištavanja geste koja ima za cilj izgradnju mira, pomirenja i oproštenja", navodi se u priopćenju Apostolske nuncijature.

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini pojašnjava da Brončana medalja u povodu III. godine pontifikata pape Franje, uručena g. Adilu Kulenoviću, predsjedniku Udruženja intelektualaca "Krug 99", ne može biti interpretirana kao vatikanska nagrada ili odlikovanje, ili priznanje nego je samo znak sjećanja na sastanak koji je imao za temu "Dijalog i pomirenje kao put mira", kao širenje i promocija Poruke pape Franje za 53. Svjetski dan mira, priopćila je Apostolska nuncijatura u BiH. 

"Medalja je uručena na kraju ovog sastanka (12. siječnja 2020.) predsjedniku Udruge, gospodinu Kulenoviću, za cijelu Udrugu, ne za njega osobno. U stvari, to je jednostavna gesta koju apostolski nuncij čak i kada, na primjer, posjeti župu, neku zajednicu ili udrugu, kao "suvenir" pohoda. Ništa više.

Izražava se žaljenje zbog, svake manipulacije i iskorištavanja geste koja ima za cilj izgradnju mira, pomirenja i oproštenja", navodi se u priopćenju Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini. 

Dnevnik.ba