StoryEditor
hrvatski novinar

Ante Tomić prošao pravu dramu zbog hrvatskog branitelja! Srbi ga držali na granici, do sada šutio kao zaliven: ‘To se Hrvata ne tiče’

Piše desk  /  13.10.2022., 08:38h

“Ne, ne, ja ću sam pisati o tome, ne želim ništa odgovoriti. Sam ću pisati i to u srpskim, a ne u hrvatskim novinama. To nije stvar koja bi se trebala ticati hrvatskih čitatelja, već srpskih”, ustvrdio je Tomić.

Dok su putovali u Novi Sad na konferenciju pod nazivom ‘Book Talk’ zagrebački kazalištarac Duško Ljuština i novinar Ante Tomić doživjeli su pravu neugodnost na hrvatsko-srpskoj granici, prenosi dnevno.hr.

Naime, kako je na svom Facebooku objavio novinar Velimir Bujanec, a u izjavi za Dnevno – ne ulazeći u detalje – zapravo i potvrdio sam Ante Tomić, spomenuti dvojac srpska je policija zadržala na granici, misleći da su ulovili istoimenog Antu Tomića s popisa hrvatskih branitelja koje traži Beograd. Navodno su godišta rođenja pisca i branitelja Tomića ista.

Bujanec navodi kako je dvojac “umirao” na granici; Tomić od straha, a Ljuština od srama te da se situacija riješila nakon intervencije Aleksandra Vulina, srpskog ministra policije koji je odnedavno ‘persona non grata’ u Hrvatskoj.

Vulin navodno naložio puštanje: ‘Pa, to je moj omiljeni hrvatski pisac’

Poveznica između Tomića i Vulina jest Robert Čoban, organizator novosadske konferencije koji je bivši poslovni suradnik srpskog ministra. U Čobanovoj tvrtki Vulin je godinama radio, bio je i član uprave, a donedavno je na visokim pozicijama bila i njegova supruga Nataša. Od obitelji je kao poslovni suradnik kod Čobana ostao tek brat Bojan.

“Sva trojica su prijatelji iz Novog Sada”,  otkriva Bujanec misleći na Čobana i braću Vulin.

Tomić: ‘To se ne tiče hrvatskih čitatelja, već srpskih’

“Tomić se vratio u Split prije službenog završetka novosadske konferencije. Već deset dana šuti o incidentu na Bajakovu, a od sramote nije napisao ni slova o ‘gostoprimstvu’ koje je doživio u dragoj mu Srbiji. Valjda ne želi da hrvatska javnost sazna kako su ga ponizili upravo oni “, zaključio je Bujanec svoju objavu.

Kako bismo dobili informaciju iz prve ruke o tome što se na Bajakovu dogodilo, kontaktirali smo Duška Ljuštinu, kao i direktora novosadskog festivala Roberta Čobana, no oni se nisu javljali na telefon. Međutim, javio se Ante Tomić, koji nam je rekao kako ne želi ništa reći, već da će sam o tome pisati, piše dnevno.hr.

“Ne, ne, ja ću sam pisati o tome, ne želim ništa odgovoriti. Sam ću pisati i to u srpskim, a ne u hrvatskim novinama. To nije stvar koja bi se trebala ticati hrvatskih čitatelja, već srpskih”, ustvrdio je Tomić.

U posljednjoj kolumni Tomić piše o nuklearnoj kataklizmi

U svojoj posljednjoj kolumni u Jutarnjem, Ante Tomić piše o nuklearnoj kataklizmi, temi koja je, kako primjećuje Bujanec, i više nego netipična za njega. “Oni koji prate kontroverznog autora, očekivali su da će se pohvaliti gostovanjem na novosadskoj konferenciji ‘Book Talk’, održanoj 29. i 30 rujna, s obzirom na to da je u Srbiji omiljeni pisac, međutim – to se nije dogodilo”, piše Bujanec.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:48