StoryEditor

Ante Budimir: ‘Situacija u Španjolskoj je baš komplicirana, prisutan je strah‘

Piše D  /  16.03.2020., 11:03h

Hrvatski napadač Ante Budimir rekao je u ponedjeljak u razgovoru za španjolske novine Marca kako igrači njegove Mallorce slijede upute nadležne zdravstvene službe te čekaju hoće li se nastaviti prvenstvo u Španjolskoj.

- Mi slijedimo pravila, situacija je komplicirana pa slušamo upute koje nam daju. To je najbolje za sve - rekao je 28-godišnji Budimir.

Njegova Mallorca trebala je prošli vikend igrati na svom stadionu protiv vodeće momčadi prvenstva Barcelone, no prvenstvo je u četvrtak zaustavljeno na dva tjedna. Moguće je i produženje mjere protiv širenja koronavirusa koji je u Španjolskoj zarazio 7.844 osobe, a usmrtio njih 293.

Španjolska je nakon Italije druga zemlja po broju oboljelih u Europi. Budimir je prije dolaska na otok Mallorcu igrao za talijanski Crotone.

- Razgovarao sam s prijateljima ondje. Rekli su mi kako je u početku bilo konfuzije, nisu znali hoće li se igrati utakmice ili neće, a također je prisutan strah od virusa. Ne samo zbog onoga što se događa u svlačionici nego i zato jer su bili u kontaktu s ljudima vani. Najbolje je da smo prekinuli igrati, kao što je učinjeno - izjavio je hrvatski napadač koji je ove sezone zabio devet golova za Mallorcu i tri puta asistirao za pogodak.

Marca Budimira naziva "velikim otkrićem ove sezone". „On nije bilo kakav igrač za pristaše Mallorce. Došao je bez puno buke kako bi igrao u drugoj ligi, a trener Vicente Moreno je od početka imao jasnu ideju da će mu Budimir biti napadač u udarnoj postavi. Uz rad i golove postao je neupitni prvotimac i novi idol", piše Marca.

Budimir odgovara: - Ovo je sezona u kojoj igram na maksimalnoj razini i imam kontinuitet. Pomažem ekipi, zabijam golove, asistiram i zasad je ovo, nesumnjivo, kompletna sezona. No tek moramo ostvariti cilj.

Nakon što je prošle sezone ušla u prvu ligu, prilikom čega je Budimir zabio pogodak u doigravanju, Mallorca se nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu među 20 klubova. No ima isti broj bodova kao Celta Vigo koja je iznad crte ispadanja, te samo dva manje od Eibara na mjestu više.

- Uvijek sam govorio da nam rad tijekom tjedna daje samopouzdanje. Nakon posljednje pobjede u gostima kod Eibara vjerujemo da će dobri rezultati doći - napominje Budimir koji je zabio po dva gola Barceloni i Valenciji.

Premda je već dosegnuo broj pogodaka koje je postigao bivši hrvatski reprezentativni napadač Duje Čop kada je 2017. igrao za Sporting Gijón, Budimir još uvijek nije dočekao poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

- Reprezentacija svakog igrača čini velikim. Volio bih igrati za Hrvatsku - rekao je dodavši da je u ovom trenutku fokusiran na treniranje u Mallorci. Budimir uz to studira ekonomiju te mu do završetka nedostaje 9 ispita, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:22