StoryEditor
kultura

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar na Međunarodnom lutkarskom festivalu u Karlovcu

Piše fena  /  24.05.2023., 16:45h

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar sudjeluje na II. međunarodnom lutkarskom festivalu ‘‘InPuT Fest Karlovac‘‘, koji se održava od 23. do 27. svibnja, a na kojem će se predstaviti kazališne kuće iz Europe, te iz Izraela i Čilea.

Na festivalu će sudjelovati 12 predstava za djecu i odrasle, a publika će tako imati priliku vidjeti predstave kazališnih kuća iz Njemačke, Ljubljane, Kragujevca, Splita, Rijeke, Osijeka, Zadra, Varaždina, Karlovca i Mostara.

Lutkarsko kazalište Mostar će se na ovom festivalu predstaviti s edukativnom predstavom ''Karius i Baktus'', redatelja Jaroslawa Antoniuka.

Karius i Baktus je višestruko nagrađivana predstava. U Norveškoj je to kultna knjiga dječje literature, a predstava je vrlo aktualna i korisna jer utječe na razinu zdravstvenog odnosa prema higijeni usta.

Predstave Lutkarskog kazališta Mostar će na programu biti 25. svibnja u dva termina i to: u 9, 30 na splavu rijeke Kupe i u 17 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Zanimljivost festivala je ta da će se cjelokupni program izvoditi na otvorenom na više lokacija i u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Manifestaciju organizira Gradsko kazalište Zorin dom u suradnji s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom.

Iz Lutkarskog kazališta Mostar su priopćili kako ovaj tjedan neće biti održani redoviti termini predstava zbog sudjelovanja Ansambla na festivalu ''InPuT Fest Karlovac''.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:45