Article_Top_970x250

Anketa RTL-a: SDP dostigao HDZ

u suradnji s Promocijom plus

Anketa RTL-a: SDP dostigao HDZ

pro 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Nakon što su sinoć objavljeni rezultati ankete koji pokazuju da se Kolindina prednost potpuno istopila, RTL je večeras, u suradnji s Promocijom plus, objavio kako stoje stranke.

I tu je situacija jako napeta, a višetjedni štrajk u školama ipak je malo naštetio HDZ-u.

Rejtinzi HDZ-a i SDP-a su na sličnoj razini, ali smanjuje se prednost HDZ-a, baš kao i prednost Kolakušićeve liste u odnosu na Most.

Da se sada održavaju parlamentarni izbori, HDZ bi bio relativni pobjednik s potporom od 27,3 posto. No, u odnosu na studeni bilježe pad od pola postotnog boda, dok za toliko raste SDP koji je na 25,2 posto potpore.

Time je razlika između dviju vodećih stranaka smanjena, a razlika je svedena na razinu statističke pogreške.

Blagi rast, na 6,6 posto, bilježi i lista bivšeg suca, sada europarlamentarca Mislava Kolakušića koji želi postati i predsjednik. No toj se listi približava Most koji podržava njegova rivala u predsjedničkoj utrci, Miroslava Škoru. I Most raste na 6,2 posto.

Ostali su ispod praga. U studenom, ujedinjenu platformu Hrvatski suverenisti, kojoj se danas pridružio i Zlatko Hasanbegović, a koji također podržavaju Škoru, bira 3,2 posto ispitanika. Nešto manje ima HSS, još manje HNS i stranka Milana Bandića, a vidimo da sve tri stranke bilježe blagi pad.

Blago raste stranka Ivana Pernara pa je sada izjednačena s rejtingom Pernarove bivše stranke Živi zid. IDS je na 1,4 posto, Pametno na 1,1 posto.

Slično ima i HSU, a Neovisni za Hrvatsku i HSLS s novim predsjednikom su izjednačeni - ispod jedan posto. Ostalih je 2,5 posto, a unatoč brojnim opcijama neodlučnih je 12,5 posto.

Dnevnik.ba

Tagovi: