Article_Top_970x250

Andrej Kajić novi predsjednik Kluba Hrvata u Skupštini ZDŽ-e

ZDŽ

Andrej Kajić novi predsjednik Kluba Hrvata u Skupštini ZDŽ-e

velj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FENA/Vehid Begunić

Hrvatski zastupnici u Skupštini Zeničko-dobojske županije izabrali su danas Andreja Kajića za predsjednika, a Vedranu Dugonjić za zamjenicu predsjednika Kluba Hrvata.

Sjednici nisu prisustvovali dosadašnja predsjednica Kluba Hrvata Vlasta Kalas iz DF-a, ali ni zamjenik Vedran Keser iz SDP-a, dok je iz stranaka BH Bloka jedina sjednici prisustovala Sanja Renić iz Naše stranke. Kajić i Dugonjić oboje su zastupnici HDZ-a.

-Pet zastupnika je pokrenulo inicijativu za promjenu, predsjednica i zamjenik se nisu odazvali. Bila je gospođa Renić, koja je bila protiv smjene - kazao je u izjavi za Fenu Ivo Tadić, koji je u odsustvu dosadašnje predsjednice i zamjenika, predsjedavao današnjom sjednicom Kluba Hrvata.

Tadić ističe kako su za promjenu glasali troje zastupnika HDZ-a, jedna zastupnica SDA te zastupnik iz SBB-a.

-Nismo raspravljali o drugoj točci - izbor rukovodstva Skupštine. Bit će nastavak sjednice, kada ćemo predložiti novog kandidata za zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDŽ iz reda hrvatskog naroda - najavljuje Tadić, dodajući da će kao i u prethodnom sazivu, ponovo on biti hrvatski član radnog predsjedništva.

Dnevnik.ba

Tagovi: