StoryEditor

Analitičarka Ivana Marić kandidat za dogradonačelnicu Sarajeva

Piše D  /  07.03.2021., 07:03h

Odavno je poznato da je prijedlog Četvorke za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević, no za dogradonačelnika ne postoji ništa službeno.

Prema saznanjima Klix.ba, ta pozicija je ponuđena Ivani Marić uz uvjet da bude članica Naše stranke.

Uvjet se analitičarki Marić nije dopao međutim na kraju je, kako je potvrđeno za Klix.ba, ipak prihvatila da ona bude kandidatkinja za ovu poziciju.

Ona je magistrirala na Fakultetu političkih nauka i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Analitičarka je koja prati i komentira dešavanja na političkoj sceni, uglavnom u Bosni i Hercegovini, a fokus njenih interesiranja je kako kaže na političkom marketingu i propagandi, kao i na izbornim kampanja i odnosima s javnošću.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća bi, po svemu sudeći, trebalo da bude održana u drugoj polovici ožujka, a s obzirom na raspored u Vijeću koje treba da bude konstituirano, prijedlozi Četvorke za gradonačelnika i dogradonačelnika će vrlo vjerojatno i dobiti podršku.

Nakon završenog glasanja u sarajevskim općinama, utvrđeno je da će Četvorka imati 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika i dogradonačelnika je potrebna većina od 15 vijećnika. SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, Savez za Stari Grad i Unija socijaldemokrata po jednog. Enisa Spahić i Srđan Srdić će biti samostalni vijećnici.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 21:10