StoryEditor
supruga bivšeg šefa HDZ-a

Ana Karamarko priznala utaju poreza

Piše hina  /  21.07.2022., 10:21h

Ana Karamarko, supruga bivšeg predsjednika HDZ-a, priznala je da je preko fiktivnih faktura utajila porez, piše u četvrtak Jutarnji list.

Dvije godine od otvaranja istrage u tzv. akciji "Flajš", Uskok je podignuo optužnicu protiv 38 osoba okrivljenih za utaje poreza, predvođenih građevinskim poduzetnikom Tomislavom Pavkovićem.

Određeni dio okrivljenika je tijekom istrage priznao kazneno djelo koje im se stavljalo na teret, a jedan dio optužbi, kako neslužbeno doznajemo, priznao je i sam Pavković.

Među optuženicima koje se tereti da su ukupno ili utajili ili pomagali pri utajivanju 14,5 milijuna kuna poreza, u ovome slučaju nalazi se i supruga bivšega potpredsjednika vlade i bivšega šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, Ana Karamarko. Obuhvaćen je i niz drugih javnosti manje poznatih osoba.

Ani Karamarko se na teret stavlja samo jedna točka optužbe - da je iz svoje tvrtke "Drimia", poznate iz afere "Konzultantica", izvukla na temelju fiktivnih faktura oko 467.000 kuna, te time umanjila porez na dobit za svoju tvrtku za oko 146.000 kuna.

"Zvoni zvono. Na vratima našeg stana tri službene osobe. PNUSKOK. Traže moju suprugu. Bio je to početak još jednog, drugog po redu, teatra apsurda pod nazivom 'Nađimo mu nešto!'", objavio je na Facebooku Tomislav Karamarko nakon što je njegova supruga uhićena u svibnju 2020. godine u sklopu "Flajša".

Međutim, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, usprkos suprugovim insinuacijama kako se radi o političkom progonu, Ana Karamarko je tijekom dvogodišnje istrage, promijenila svoj stav o optužbama te u veljači ove godine zatražila da iznese dopunu obrane na kojoj je priznala sve što joj je Uskok stavljao na teret.

Naime, odmah nakon uhićenja, na prvome ispitivanju pred Uskokom, Ana Karamarko je poricala djelo, a nakon ispitivanja puštena je da se brani sa slobode jer Uskok nije smatrao da za nju treba tražiti određivanje istražnoga zatvora. No, nepune dvije godine kasnije, priznala je krivnju, piše novinar Jutarnjeg lista Marin Dešković.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 11:27