9.11.2022., Zagreb - Ana Karamarko i odvjednici izlaze nakon presude iz Zupanijskog suda u Zagrebu. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELLDAVORIN VISNJIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
supruga bivšeg premijera

Ana Karamarko priznala krivnju, osuđena uvjetno zbog utaje poreza

Piše hina  /  09.11.2022., 14:49h

Poduzetnica Ana Karamarko, supruga bivšeg premijera i nekadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, osuđena je u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu zbog utaje poreza na uvjetnih 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje i novčanu kaznu od 50.000 kuna.

Uvjetna i novčana kazna su izrečene na temelju nagodbe s Uskokom, a Ana Karamarko mora vratiti i 160.000 kuna neplaćenog poreza, doznaje Hina na sudu.

Mediji su ranije izvijestili da je Ana Karamarko u veljači ove godine iznoseći obranu pred Uskokovim tužiteljima priznala krivnju.

Ana Karamarko je uhićena u svibnju 2020. u sklopu akcije Flajš zajedno s Tomislavom Pavkovićem i Oliverom Kolobarićem koji su, prema Uskokovoj optužnici, bili na čelu zločinačke skupine u koju su povezali nekoliko desetaka fizičkih i pravnih osoba radi poreznih prijevara.

Tužiteljstvo je preciziralo da su Pavković i Kolobarić povezali u zločinačko udruženje veći broj osoba koje su stvarno vodile poslovanje većeg broja trgovačkih društva te su uz novčanu naknadu obnašale funkciju odgovornih osoba u tim tvrtkama.

Uskok je suprugu bivšeg premijera teretio da je putem svoje tvrtke Drimia platila dvjema Pavkovićevim tvrtkama 467.500 kuna za usluge koje u stvarnosti nisu bile obavljene.

Skupina je nezakonitostima, prema navodima Uskoka, zaradila najmanje 20 milijuna kuna te oštetila Državni proračun za oko 11,5 milijuna kuna.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 15:23