StoryEditor
nije zadovoljan

Amerikanac šokiran cijenom bureka u Dubrovniku: "U BiH je šest puta jeftiniji"

Piše desk  /  08.07.2022., 08:18h

Posebno se osvrnuo i na doručak u pekari Holy Burek.

Johnny Jen je Amerikanac koji je u lipnju posjetio nekoliko zemalja na Balkanu - Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru. Inače, još od 2008. putuje svijetom, a svoja iskustva redovito dijeli sa svojih gotovo 40 tisuća pratitelja na Instagramu, kao i YouTubeu gdje je ta brojka šest puta veća i gdje je jedan video posvetio i cijenama u biseru Jadrana - Dubrovniku.

Rodom iz San Francisca, Johnny obožava Igre prijestolja, što ga je u Dubrovniku najviše zanimalo. Za znamenitosti grada baš i nije imao interesa. Na svom YouTubeu pratiteljima je rekao kako se sve o povijesti Dubrovnika može naučiti iz turističke ture koja traje oko dva i pol sata.

"Ostatak ponude čine preskupi restorani, suvenirnice, gužve, turisti s kruzera i mladenci na bračnom putovanju. To je sve što se tu ima za vidjeti", rekao je Johnny, a posebno se osvrnuo i na doručak u pekari Holy Burek gdje je kupio burek s teletinom za oko 45 kuna (nešto manje od 12 KM).

"Ovaj mali komad tijesta košta 6.42 dolara", ostao je u čudu. Zaključio je kako je burek istog okusa u BiH platio šest puta manje, piše Index magazin.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 20:11