StoryEditor
odgovor

Američko veleposlanstvo reagiralo na Dodikovu izjavu o prisluškivanju Murphyja: "Svo njegovo bahaćenje ne može promijeniti fundimentalnu činjenicu da RS nije država"

Piše FENA  /  15.09.2022., 13:06h

Ono o čemu govorimo u četiri oka je isto što govorimo i javno - Sjedinjene Države ostaju privržene suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine i mi ćemo odgovoriti na svaku destabilizirajuću, antidaytonsku aktivnost - navelo je na svom Twitter profilu američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Američko veleposlanstvo je tako reagiralo na navode objavljene jučer prema kojima je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da prisluškuje američkog veleposlanika u BiH Michaela Murphyja.

Iz Veleposlanstva SAD-a navode da "svo bahaćenje gospodina Dodika ne može promijeniti fundamentalnu činjenicu da RS nije država."

- To je jedan od dva bh. entiteta. Njegova težnja za 'neovisnom srpskom u BiH' ne štiti RS ili njene stanovnike, već se kocka s njihovom budućnošću - navodi američko veleposlanstvo u Sarajevu na svom Twitter profilu.

Dnevnik.ba

02. lipanj 2023 16:42