StoryEditor

Američki vojnici premlaćeni u Zadru: ‘Trojica su me udarala, ostao sam bez svijesti‘

Piše D  /  21.10.2019., 01:10h

Dvojica tamnoputih vojnika američkih zračnih snaga brutalno su pretučena u subotu navečer u zadarskom noćnom klubu. Vojnici su došli u Hrvatsku na odmor te su napadnuti nakon ‘twerkanja‘ u klubu, piše Zadarski.hr.

Napala ih je skupina muškaraca te su završili na hitnom prijemu Opće bolnice gdje im je zbog raskrvarenih glava, podljeva i zadobivenih udaraca pružena liječnička pomoć.

- Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive - rekao je jedan od pretučenih vojnika na Instagramu.

Napad na dvojicu američkih državljana potvrdili su nam i u zadarskoj policijskoj postaji.

Imamo zaprimljenu prijavu o narušavanju javnog reda i mira, a cijeli slučaj nam je još u obradi, kazala nam je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Okarakterizirane su im lakše tjelesne ozljede, radi se o američkim državljanima starim 24 i 25 godina, a sve se zbilo u noćnom klubu na Obali kralja Tomislava. 

Vlasnik kluba ‘Opera‘, Pjerino Bebić rekao nam je kako za vrijeme incidenta nije bio u klubu. 

- Osuđujem bilo kakvo nasilje, mi u Operi imamo takav odnos da su nam svi gosti dobrodošli i nikada nitko nije gledao niti na boju kožu, niti na vjeroispovijest niti na išta slično. U noći na nedjelju došlo je do sukoba gostiju. Naše osoblje je interveniralo kako bi spriječili veći incident. Pozvali smo policiju koja je uzela izjave. Naše osoblje, zajedno s voditeljem, napravilo je sve što su mogli. Žao mi je da se bilo koji ugostiteljski objekt u Zadru spominje na ovakav način. Trudit ćemo se da se naši goste i dalje osjećaju dobrodošli  - rekao nam je Bebić i dodao kako mu je voditelj kluba potvrdio da su dvojica američkih vojnika u klub došli i noć ranije, piše Zadarski.hr.

- Tada je sve bilo u redu - zaključio je. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:42