Article_Top_970x250

Američki veleposlanik poslao poruku novinarima i medijima u BiH

svjetski dan slobode medija

Američki veleposlanik poslao poruku novinarima i medijima u BiH

svibnja 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Sa ovim se ne možemo pomiriti i mi smo u stalnom kontaktu sa vlastima širom Bosne i Hercegovine kako bismo stvorili sigurnu i bezbjednu sredinu, poručio je

Povodom Svjetskog dana slobode medija, američki veleposlanik u BiH Eric Nelson kaže za Centar za istraživačkog novinarstvo da će Veleposlanstvo SAD nastaviti predano pomagati neovisnim profesionalnim novinarima i medijskim kućama.

- Sloboda medija ne bi trebala biti važna samo na današnji dan, u funkcionalnom demokratskom društvu trebala bi biti prioritet svakog dana. Zaštita prava novinara kako bi mogli obavljati svoj posao je investicija u buduće društvo u kakvom bismo željeli živjeti. Svako od nas je odgovoran za to. Mi ovaj zadatak veoma ozbiljno shvaćamo. Novinari u BiH se suočavaju s brojnim izazovima, uključujući razne oblike političkog i ekonomskog rizika i fizičke napade. S ovim se ne možemo pomiriti i mi smo u stalnom kontaktu s vlastima širom Bosne i Hercegovine kako bismo stvorili sigurnu sredinu u kojoj bi mediji mogli obavljati svoj posao. Američko veleposlanstvo će nastaviti predano pomagati neovisnim profesionalnim novinarima i medijskom kućama kako bi obavljali svoju važnu ulogu u nadziranju rada vlasti i informiranja građana - istakao je Nelson.

Dnevnik.ba