StoryEditor
sveučilište georgetown

Američki državni tajnik posvetio Putinu pop pjesmu: "Nisu mi dali da donesem gitaru, kažu da je nediplomatski"

Piše desk  /  22.05.2022., 07:44h

Američki državni tajnik Antony Blinken održao je jučer govor na ceremoniji dodjele diploma Sveučilišta Georgetown prilikom kojeg se osvrnuo na odnose između SAD-a i Rusije kao i na odnose s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Iako su ovakvi događaji i obraćanja dužnosnika predviđeni za slanje svojevrsne poruke studentima, Blinken je iskoristio priliku da je u svom govoru spomenuo i predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Naime, u uvodnom dijelu obraćanja Blinken je rekao kako on nije završio Sveučilište Georgetown, ali činjenica da su ga završile osobe poput bivšeg predsjednika Billa Clintona i Madelaine Albright dovoljno govori sama po sebi.

Nakon toga, Blinken se osvrnuo na ruskog predsjednika Vladimira Putina te mu je posvetio pjesmu američke pop zvijezde Taylor Swift.

"Moji suradnici mi nisu dozvolili da donesem svoju gitaru ovdje kako bih posvetio izvođenje pjesme 'We Are Never Getting Back Together" predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu. Rekli su mi da je to nediplomatski", rekao je Blinken.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, državni tajnik SAD-a Antony Blinken nekoliko puta se osvrnuo na lik i djelo ruskog predsjednika Vladimira Putina te je naglasio kako se može složiti s konstatacijom američkog predsjednika kako je Vladimir Putin ratni zločinac.

Također, tijekom ožujka, Blinken je poručio kako će neovisna Ukrajina postojati znatno duže nego Vladimir Putin.

"Moram vam reći nekoliko stvari u koje sam siguran. Prije svega, neovisna Ukrajina postojat će mnogo duže nego što će postojati Vladimir Putin. Na ovaj ili onaj način, Ukrajina će biti tamo, a Putin u jednom trenutku neće. Nadamo se da će ovaj rat okončati prije nego kasnije, tako da se smrt i uništavanja ne mogu nastaviti", izjavio je državni tajnik SAD-a Antony Blinken u razgovoru za CNN.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 22:13