StoryEditor

Američke snage u Italiji u stanju pripravnosti

Piše D  /  04.01.2020., 12:01h

Kako javlja američka agencija AP, a prenosi Al Jazeera, taj dužnosnik je rekao kako bi u Bejrut moglo biti poslano između 130 i više od 700 vojnika.

Prethodno je američki dužnosnik, čiji identitet također nije otkriven, priopćio kako će SAD poslati gotovo 3.000 dodatnih trupa na Bliski istok preventivno zbog rastućih prijetnji američkim snagama u regiji.

Nove trupe će se pridružiti snagama od približno 750 vojnika, koji su ranije ovog tjedna poslani u Kuvajt, prenosi Reuters.

Iran je zaprijetio odmazdom nakon što je u američkom napadu ubijen general Soleimani, najugledniji vojni zapovjednik te države i tvorac rastućeg utjecaja Teherana na Bliskom istoku.

Soleimani, šef iranskih elitnih snaga Quds, ubijen je u zračnom udaru američkih snaga na Međunarodnom aerodromu u Bagdadu ranije u petak. Abu Mahdi al-Muhandis, zamjenik zapovjednika paravojnih snaga Postrojbe narodne mobilizacije (PMU), koje imaju podršku Irana, također je ubijen.

Američki dužnosnici brane potez, rekavši da je Iran planirao neposrednu akciju koja je prijetila američkim građanima, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:04