StoryEditor

Aluminiju dodatna opterećenja od države

Piše D  /  21.02.2019., 10:02h

Dražen Pandža, v. d. direktora Aluminija d.d. Mostar, za Klix.ba kaže kako čekajući na okončanje aktualne procedure izbora direktora, uprava mostarske tvornice intenzivno radi na zaduženjima koja je dobila od Skupštine i Nadzornog odbora, a na tragu izvještaja nezavisne revizorske kuće KPMG. 

"Međutim, dok Aluminij od Vlade FBiH, kao najvećeg pojedinačnog suvlasnika s 44 posto dioničkog kapitala uporno traži konkretnu pomoć u vidu rasterećenja na ime nameta koje plaća državi, a koja premašuju 24 milijuna KM godišnje, zatečeni smo odlukom o dodatnom rastu tih nameta. U skladu s odlukama Vlade, u ovoj ćemo godini, na ime naknada za NOS (Nezavisni operator sistema) i Elektroprijenos BiH, morati izdvojiti dodatnih 1,4 milijuna KM, a na taj iznos još treba dodati i pripadajući PDV", kazao je Pandža. 

On podsjeća kako su u više navrata javno upozoravali da Aluminij državi mora plaćati 7 eura po svakom megavatu uvezene električne energije, što je dosad iznosilo vrtoglavih 24 milijuna KM godišnje. 

"Ove je godine država te namete dodatno podigla i to 118.000 KM za NOS (bez PDV-a) i 1,2 milijuna KM za Elektroprijenos BiH (bez PDV-a)", pojasnio je v. d. direktora.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:03