StoryEditor

Aluminij ipak ostaje na elektroenergetskoj mreži sljedećih tjedan dana!

Piše D  /  15.10.2018., 01:10h

- Razgovori s našim partnerima i dobavljačima ne prestaju, naši timovi gotovo da i ne napuštaju Aluminij, još od petka. Sposobnošću i snagom našega stručnog tima, u ovomu vremenu kriznoga upravljanja tvornicom, osigurali smo nam još tjedan dana života. Opskrbljivačem nam opstaje naša supsidijarna tvrtka AL Trade. Međutim, ovo je samo ‘‘flaster‘‘ rješenje, dugoročno smo i dalje u iznimno kritičnomu stanju, nelikvidni i u nemogućnosti nastaviti podnositi financijske terete pod ovim burzovnim uvjetima, odnosno u okolnostima povijesnih rekorda cijene el. energije i glinice. Vlada FBiH na toj sjednici u petak, za koju smo se nadali da će biti održana i ranije, mora donijeti vitalne odluke ili je sunovrat Aluminija danas samo odgođen – komentirao je v.d. direktora Društva Dražen Pandža, zahvalivši se domaćim poslovnim partnerima bez čije pomoći dogovoreni aranžman ne bi bilo moguće provesti u djelo, prenosi Aluminij.

Podsjećamo, NOS BiH još je sinoć trebao dati nalog Elektroprijenosu BiH za iskapčanje Aluminija s elektroenergetske mreže, u prvomu redu zbog nepostojanja opskrbljivača mostarske tvornice od 15. listopada. Aluminij je jučer uspio kupiti dodatnih 24 sata života, jednodnevnim ugovorom za nabavu električne energije, a danas je, u posljednji trenutak, dogovorena opskrba za jedan tjedan.

- Grčevita borba se nastavlja i, kako pred naših uznemirenim djelatnicima, zabrinutim poslovnim partnerima, tako i pred cijelom javnosti, dužni smo nastaviti vršiti snažan pritisak na entitetsku vlast, jer je ona dužna izvršiti svoje obveze, sukladno Aneksu 8 na naš međusobni sporazum. To snaži subvencioniranje naše nabave struje koje će nam omogućiti da nastaviti disati, preživimo i stabiliziramo tvornicu – proučio je Pandža.

Službenoga odgovora iz Vlade FBiH Aluminij još uvijek nije dobio.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 19:50