StoryEditor
zoran milanović:

"Alijina stranka ima Hrvate kao kandidate za Dom naroda! Bundestag radi na deklaraciji čiji je sponzor vjerojatno Muhamed. Pripremamo li mi svoju u kojoj ćemo reći - sikter..."

Piše desk  /  05.07.2022., 11:24h

Predsjednik RH Zoran Milanović je u Vukovaru komentirao poteze svoje supruge Sanje Musić Milanović i pritom kritizirao Jutarnji list i Hanza Mediju. Dotaknuo se i BiH.

- Kriminalna organizacija Handžar medija je to pripremila. Što se ne bave toliko ovim svinjarijama koje izvode Banožić. Ono što sam vidio je da je Sanja napisala mail, ostavila je brazdu duboku tri metra u kojoj navodi neke primjere. Neka pošalju prosvjetnu inspekciju... Moj sin je već sazrio, ima 17,5 godina. To je kriminalna organizacija...Utjecaj moje žene je nikakav. Ali ona je moja supruga i sve što piše se gleda drukčije. Da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama.

- Ovdje je netko bio optužen. To sam ja ustvari, ne moja žena. U zadnji tren Ured predsjednika Republike šalje mail koji je moja žena poslala, to je jedini dokument. Sve ostalo je laž. Čekaj malo, imaš mail koji je poslala Musić Milanović....Fućkaš ti sve petice, kog boli uho za to. Ja ga čak i zezam zbog toga. Moj sin je čak stipendist grada Zagreba. Zašto je Sanja imala potrebu istjerivati pravdu na transparentan način... To je njena stvar, ali i moja... Što radi Jutarnji s tim mailom. Normalno, objave ga. Koji drugi dokaz imaš? Osim laži? Što je sa zaštitom interesa maloljetnika. Za mene je to odrasli klipan, niti tražim milost od tog šljama. Moja supruga je na sve usmeno upozoravala par mjeseci. Kad je sve završila - imala je potrebu to sve napisati. Ja ne bih. Ali pozivam sve roditelje da to naprave...

- Ja nisam to pismo pisao, ja sam bio za to da Marko ide u privatnu školu, privatne škole su zadnji izbor. Ovako te na zub uzme banda - kako je Milanović nazvao Jutarnji list.

- Uvijek sam na te koji imaju sve petice gledao čudno. Pa i na svog sina. Zato ga i podbadam redovito. Fućkaš ti sve petice, ima i bitnijih stvari u životu. Ovdje se radi o jednom predmetu u kojem su ocjene podignute, kako to uvijek bude na kraju godine, iz trojki u četvorke. Ocjene su podignute za šestero učenika. U svim razredima je podignuto 150 do 200 ocjena, ali mi smo meta - dodao je pa dodao: - Naš mali je trebao ići u privatnu školu, to je jedini način da se zaštitiš od takvog ološa.

- Lopovi su znali što rade. Pa DORH su zvali! Vidite kakva je to banda! Nije ona meta, ja sam - nastavio je predsjednik.

- Zašto je Sanja slala mail sa službenog maila? Dajte, molim vas, imate lopove u Vladi, a vi mene pitate zašto je mail poslan sa službenog maila. Što im je zaprijetila da će ih zaraziti covidom? Ako ne budete dobri, završit ćete na respiratorima. Nema privatni, siromašni smo. Reći ću joj da otvori gmail, na Kajmanskim otocima - rekao je Milanović pa prešao na temu Bosne i Hercegovine.

O BiH

- Ajmo ovako - dok mi ovdje razgovaramo o peticama mog sina, u BiH počinje izborni proces. To je ono o čemu sam pričao dok sam bio u Madridu. Čekam da mi pametnjakovići kažu što sam trebao napraviti. Baciti bombu? Plenković se ne bi usudio otići tamo. Postoji šira slika. To što se događa u BiH je kao visoki tlak. Pa Alijina stranka (SDA) ima Hrvate kao kandidate za Dom naroda! Kako se to zove? Let iznad kukavičjeg gnijezda. Guske! Neka mi netko objasni što rade Hrvati kao kandidati bošnjačke SDA? Kako se to zove?

 - Bundestag radi na deklaraciji o BiH. Sponzor, odnosno autor te deklaracije se ne zove ni Hrvoje ni Jovan, nego vjerojatno Muhamed. Znate me, ne nemam ništa protiv Bošnjaka. U toj deklaraciji se BiH zaziva kao građanska država. To je ustvari državna politika Njemačke. Što bismo mi trebali napraviti? Imamo Bošnjaka koji glumi građanina, penetrirao je u SPD... Gdje su tu Hrvati? Kukavičje gnijezdo.

- Što radi sabor? Pripremamo li neku svoju deklaraciju? U kojoj ćemo reći - sikter! Ovo je izdaja ljudi! Izdajnička vlada... Ovdje nema opasnosti za RH, samo za Plenkovića. I za onog bijednika, kafilerdžiju. Onog čiju smjenu traže suverenisti. On je nesposoban. Što radi sabor? Što rade hrvatski zastupnici koji zastupaju BiH? Zovko je kupila stan u Splitu i ona se ne misli vratiti u Hercegovinu. A Čović živi u Mostaru..., rekao je Milanović.

Dnevnik.ba

24. svibanj 2023 13:25