StoryEditor

Alešević ostao bez imuniteta: Osumnjičen za davanje mita i neovlašteno snimanje Tegeltije

Piše D  /  27.06.2019., 10:06h

U rješenju glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić navodi se da je postojao prijedlog u izvještaju postupajućeg tužitelja nakon prvog saslušanja Nermina Aleševića, da mu se da imunitet, odnosno garancija da neće kazneno odgovarati zbog postupaka koje je poduzeo u aferi "Potkivanje".

Tadić je odbila takav prijedlog i Nermin Alešević je osumnjičen za davanje mita i neovlašteno snimanje. Zbog toga će se u petak, 28. lipnja, morati pojaviti u Tužiteljstvu BiH kao osumnjičeni.

U obrazloženju svoje odluke Tadić je citirala Aleševićevu izjavu na upit tužitelja o tome da li je predao određenu količinu novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži i da li je vršio snimanje prilikom njihovog susreta u kafiću u Banjoj Luci, gdje je bio prisutan i Milan Tegeltija.

Alešević je tom prilikom rekao: "Jesam, ali želim da izjavim da u pogledu daljnjih odgovora na ova pitanja i razjašnjavanja svih činjenica i razloga koji su doveli do istog želim od glavne tužiteljice dobiti imunitet u pogledu radnji koje sam poduzeo".

Tužiteljstvo je moglo donijeti odluku o imunitetu, ako se procijeni da je izjava svjedoka važna za dokazivanje da je druga osoba počinila kazneno djelo.

Ipak, to sada nije bio slučaj i Alešević je službeno osumnjičen.

Nermin Alešević je dobio poziv da se sutra u 10 sati javi u Tužiteljstvo BiH, a tužiteljica koja vodi slučaj je Merisa Nurkić, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 01:52