StoryEditor
tragedija na setu

Alec Baldwin tužio četiri člana filmske ekipe zbog pucnjave na snimanju, traži odštetu zbog "ogromne boli" koju trpi

Piše HINA  /  12.11.2022., 08:40h

Glumac Alec Baldwin podnio je u petak tužbu protiv oružara i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na filmskom setu vesterna "Rust", u kojoj je iz pištolja koji je Baldwin koristio tijekom probe ubijena snimateljica Halynu Hutchins.

Hutchins je ubijena kada je Baldwin iz revolvera s kojim je vježbao tijekom snimanja u Novom Meksiku ispalio pravi metak koji je pogodio nju i redatelja Joela Souzu, koji je preživio.

Baldwinova tužba podnesena je Vrhovnom sudu okruga Los Angeles kao protutužba koja proizlazi iz prethodne tužbe u kojoj je drugi član filmske ekipe naveo Baldwina i ostale kao optuženike.

To je jedna od mnogih parnica proizašlih iz tragedije od 21. listopada 2021., koja je također pod kaznenom istragom i mogla bi rezultirati optužbama države New Mexico.

Baldwin u tužbi optužuje oružaricu, prvog pomoćnika redatelja, dobavljača rekvizita te majstora rekvizita za nemar i traži odštetu zbog "ogromne boli" koju trpi.

Njih četvero imenovani su kao optuženici zajedno s Baldwinom u izvornoj tužbi koju je podnijela voditeljica scenarija, tvrdeći da joj je pucnjava prouzročila ozbiljne emocionalne boli.

U televizijskom intervjuu, Baldwin je rekao da nije povukao okidač revolvera i da je opalio nakon što ga je napeo. 

FBI je proveo forenzičko ispitivanje revolvera s jednostrukim djelovanjem koje je pokazalo je da "funkcionira normalno" i da ne puca bez povlačenja okidača.

Dnevnik.ba

05. veljača 2023 18:16