StoryEditor
traži jednu stvar

Alec Baldwin se ponovno oglasio na društvenim mrežama i komentirao korištenje oružja

Piše Desk  /  12.11.2021., 07:45h
Brojni glumci su podržali nekorištenje pravog pružja na snimanjima, a jedan od njih je i Dwayne Johnson.

Holivudski glumac Alec Baldwin, koji je posljednjih mjesec dana u fokusu javnosti zbog tragedije koja se dogodila na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku, ponovno se oglasio na društvenim mrežama i komentirao korištenje oružja na setovima, prenosi Večernji.hr.

"Na svakom filmskom ili televizijskom setu na kojemu se koristi oružje, lažno ili drugačije, trebao bi biti policajac, zaposlen od strane produkcije, da posebno nadzire sigurnost oružja", napisao je glumac na Twitteru a objavu je podijelio i na Instagramu.

Pratitelji su mu u komentarima pisali da im je čudno da se ovo uopće mora napominjati te da pravo oružje nikada ne bi trebalo biti korišteno na setu.

Brojni glumci su podržali nekorištenje pravog pružja na snimanjima, a jedan od njih je i Dwayne Johnson.

"Mogu govoriti samo u svoje ime, ali bez imalo sumnje vam mogu reći da u svim filmovima koje ćemo raditi sa Seven Bucks Productions, bili to filmovi, TV serije ili bilo što drugo, nećemo koristiti pravo vatreno oružje", istaknuo je glumac poznat po nadimku The Rock.

Podsjetimo, glumac i producent Alec Baldwin ispalio je metak iz rekvizita na setu u Meksiku i nehotice ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

Nesretna snimateljica odmah  je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent.

Ubrzo je pušten iz bolnice.  Glumac je poslije nesreće otkazao sve projekte na kojima radi, a izvori kažu i kako se namjerava potpuno povući iz javnosti dok se ne oporavi.

"Svi znaju da je ovo bila nesreća, ali potpuno ga je uništila. Satima nakon nesreće bio je histeričan i apsolutno neutješan", kazao je izvor za časopis People.

U policijskim dokumentima vezanima za nesretni događaj na setu filma "Rust" stoji kako je oružarka Hannah Gutierrez Reed na kolica na setu snimanja ostavila tri pištolja koja su trebala poslužiti kao rekviziti, dok je asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Baldwinu te nije znao da je napunjen, između ostalog, pravim mecima.

Zbog toga mu je viknuo "hladan pištolj" prije nego što je započelo snimanje. 

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 23:30