StoryEditor

Aktualni pobjednik Roland Garrosa puni police u trgovini

Piše D  /  26.04.2020., 11:04h

Kako teniskih natjecanja nema najmanje do 13. srpnja, a pomoć od ATP-a koju je obećao Novak Đoković još nije stigla, tenisači i tenisačice, posebno oni slabije plasirali i s manjom dosadašnjom zaradom, dovijaju se kako da financijski prežive na razne načine. Priča koju je objavio njemački Der Spiegel činila bi se nevjerojatnom da ne živimo u vremenu pandemije koronavirusa: aktualni pobjednik Roland Garrosa zaposlio se na poslu punjenja polica u trgovini, piše Večernji.hr.

Riječ je o 28-godišnjem njemačkom tenisaču Kevinu Krawietzu koji je lani napravio senzaciju kada je u kombinaciji s Andreasom Miesom osvojio turnir parova u Roland Garrosu. Iako su prije toga bili igrači na Challenger razini, njih dvojica su u finalu pobijedili domaće tenisače Jeremyja Chardyja i Fabricea Martina i zajedno zaradili 590.000 eura.

Ukupno je Krawietz u karijeri uprihodio nešto preko milijun USD, što za teniske profesionalce i nije tako puno a i novac se brzo troši, pa je stoga odlučio potražiti način za dodatnu zaradu. I za 450 eura tjedno radi na tome da rafovi u trgovini budu uredno popunjeni. - Sa svojim kolegom punim police u trgovini, nadgledam ima li dovoljno kobasica, sira i drugih proizvoda. Također slažem prazne kartonske kutije. A prošli tjedan bio sam dežuran na dezinficiranju kolica - ispričao je Krawietz Der Spiegelu.

Nijemci su poznati po praktičnosti, pa Krawietz tako na posao dolazi na rolama i na tan način obavi dio teniskog treninga, a tri ili četiri puta tjedno trenira i na teniskom terenu. Nova situacija donijela mu je i nove spoznaje:

- Neke moje kolege ustaju u pet ujutro kako bi napunili police. Sad imam više empatije i razumijevanja za te ljude - naglasio je Krawietz, u ovom trenutku 13. tenisač svijeta u konkurenciji parova, piše Večernji.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:48