Article_Top_970x250

Ako se pokrene istraga, Islanđani neće smjeti napustiti Izrael, a prijeti im i zatvor

´čin neprijateljstva´

Ako se pokrene istraga, Islanđani neće smjeti napustiti Izrael, a prijeti im i zatvor

svibnja 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Screenshot

Kad se već činilo da će Eurosong u Izraelu završiti bez skandala, Islanđani su iskoristili priliku dok su bili u kadru televizijske kamere te su raširili palestinsku zastavu što je izazvalo zvižduke u dvorani, a do njih je u trenu došlo osiguranje

Nakon što su voditelji Islandu i grupi Hatari dodijelili 186 zarađenih bodova od publike, članovi grupe su u kamere razvili zastave Palestine šaljući time i više nego jasnu poruku. Uslijedile su prave salve zvižduka, a izvještaji iz dvorane kažu da su u zrak letjeli i neki predmeti, prenosi eurosong.hr.

Na videu kojeg su na društvene mreže stavili iz Hatarija vidi se i pripadnik službe osiguranja koji zahtjeva da predaju zastave koje su imali.

Kako pišu izraelski mediji, ovakve se provokacije mogu tumačiti kao akt neprijateljstva prema državi Izrael što za sobom povlači mogućnost, ne samo novčane, nego i zatvorske kazne, a što će od ovog i hoće li išta biti izrečeno Islanđanima doznat ćemo u danima koji dolaze. Ako je vjerovati pisanjima sa društvenih mreža, ako se pokrene istraga protiv Hatarija, bit će im zabranjeno napuštanje Izraela do njenog okončanja.

Podsjetimo, Hatari je i najavio da u Izrael stiže poslati poruku podrške narodu Palestine, a što je već od samih početaka naišlo na negodavanje u zemlji domaćinu ovogodišnjeg natjecanja. Navodno je i izvršni supervizor Eurosonga, Jon Ola Sand osobno tražio od članova grupe da se suzdrže od bilo kakvih provokacija, no čini se da je to ipak bilo jače od njih.

Dnevnik.ba