StoryEditor

Ako Saudijska Arabija zarati s Iranom samo Meka i Medina neće biti sravnjeni

Piše D  /  29.07.2021., 22:47h

U podužem intervjuu za saudijsku televiziju MBC je zamjenik prestolonasljednika i ministar obrane, princ Mohammed bin Salman, između ostalog, rekao “kako između njegove zemlje i Irana ne postoji prostor za dijalog i kako on vidi ambicije Teherana da kontrolira islamski svijet”.

Osim toga, saudijski ministar obrane je rekao Saudijska Arabija “neće sjediti i čekati rat s Iranom, nego će se boriti tako dobro da će se rat voditi u Iranu, a ne u Saudijskoj Arabiji”.

Kao odgovor na ratoborne izjave princa  Mohammeda bin Salmana, 8. svibnja je iranski general i ministar obrane Hossein Dehgan savjetovao saudijskom režimu da se suzdrže od Hossein Dehgan “takvih gluposti”, kao što je pokretanje rata protiv Irana, jer u tom slučaju od Saudijske Arabije neće ostati ništa, osim Meke i Medine, dva najveća islamska sveta mjesta.

Iranski ministar je ovu izjavu dao za libanonsku televiziju Al-Manar, koji pripada šiitskom pokretu Hezbollah.

Raspravljajući o mogućnosti napada ili saudijske vojne intervencije protiv Irana, general je za Al-Manar rekao “kako ne može vjerovati da bi Saudijci riskirali da nešto slično”.

“Očigledno misle na svoje moćne zrakoplovne snage”, dodao je ironično iranski general Hossein Dehgan, misleći na sramotnu intervenciju protiv Jemena u kojem Saudijska Arabije nije ostvarila nijednu pobjedu, a pobila je tisuće nevinih civila.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 00:39