Article_Top_970x250

"Ako me Komšić i Džaferović preglasaju, ponovno ću pokrenuti vitalni nacionalni interes"

srpski član predsjedništva

"Ako me Komšić i Džaferović preglasaju, ponovno ću pokrenuti vitalni nacionalni interes"

srp 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će druga dva člana Predsjedništva BiH vjerojatno pokušati naći način da izvrgnu odluku Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta, ali da je spreman svaki put to pitanje vratiti na parlament.

"Oni će vjerojatno pokušati kreirati neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi", rekao je Dodik za ATV.

Dodik ističe da nije protiv toga da se s Hrvatskom razgovara o Pelješkom mostu, ali da je isto tako i za to da se cjelovito rješava pitanje odnosa s Hrvatskom, granice koja ide rijekom Unom, Trgovske gore, liberalizacije i svih drugih pitanja u onome što je kapacitet Hrvatske koja je članica EU.

"Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina", rekao je Dodik.

Ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva BiH - Narodna skupština Republike Srpske i da želi afirmirati njenu ulogu. 

Dodik poručuje da će opet pokrenuti vitalni interes ukoliko ponovno bude preglasan, a članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić ponovno kreiraju određene zaključke u vezi s Pelješkim mostom.

Dnevnik.ba