Article_Top_970x250

"Ako je rušiteljska faza to što sam ilegalne migrante tretirao kao sigurnosno pitanje, a ne seksi temom, onda jesam..."

radončićev odgovor izetbegoviću:

"Ako je rušiteljska faza to što sam ilegalne migrante tretirao kao sigurnosno pitanje, a ne seksi temom, onda jesam..."

pro 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Povodom intervjua koji je predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, dao sarajevskom Oslobođenju, na svom Facebook profilu reagirao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Njegov komentar prenosimo u nastavku.

"U intervjuu “Oslobođenju” Bakir Izetbegović, shodno izraubovanoj matrici, dodatni problem za svoju sadašnju situaciji vidi u Fahrudinu Radončiću, koji se “opet nalazi u rušiteljskoj fazi”.

Ako je rušiteljska faza da sam ilegalne i neidentificirane migrante tretirao kao prvorazredno sigurnosno pitanje po BiH i Bošnjake, a ne “seksi temom i turističkom šansom”, onda jesam u rušilačkoj fazi.

Isto se odnosi i na kritiku lopovluka usred pandemije, aferu “Respiratori” ili poznatoj kritiku premijera Fadila Novalića da je FBiH u cijeloj Europi sustavno najlošije odgovorila na ublažavanju ekonomskih šteta zbog pandemije.

Dodatno, to što sam politički spriječio da gospođa Izetbegović stavi katanac na Opću bolnicu “Prim. dr Abdulah Nakaš” te da je ta bolnica, suprotno njenoj želji, uspješno otvorila svoja vrata pacijentima i postala Covid bolnica je, također, vjerojatno moja vrlo “rušilačka faza”.

Jer, na ovaj način je prvoj dami oduzeta samoumišljena uloga vlasnice života i smrti u Kantonu Sarajevo.

Nisam podržao ni smjenu glavne urednice TVSA Duške Jurišić, jer je bilo previše jasno da se ona ruši sa stranačko-nacionalističkih pozicija.

Isto se odnosi i na javne kritike na račun Osmana Mehmedagića Osmice, čija zloporaba državne sigurnosne agencije, poprima neviđene destruktivne razmjere i sada je, uostalom, dio i redovnog sudskog procesa.

Slično je i s mojim višegodišnjim opaskama da se državom anakrono upravlja obiteljsko-begovskim, a ne demokratskim načinom vladanja.

Sigurno sam u “rušilačkoj fazi” zato što su i naši zastupnici u Skupštini TK potpisali zahtjev za smjenu tamošnje Vlade, a slično će se dogoditi i u ZDK-u.

To znači da će Izetbegović u kratkom vremenu ostati bez tri najvažnije kantonalne vlade i svojih premijera.

Uz poznate aktualne “pobunjeničke” probleme unutar SDA i moje odbijanje da se, na bazi tuđih smutnji, do kraja naših života tučem s Izetbegovićevim oponentima u liku Aljoše Čampare ili Denisa Zvizdića, Bakirovo stalno protjerivanje i sotoniziranje neistomišljenika iz SDA, opće stanje u društvu za što je najodgovorniji upravo on, nedržavnički pokušaj da se svaka koalicijska pomoć (neovisno jesu li u pitanju bili SDP, SBiH ili SBB, BPS...) uporno izigra i zloporabi za uništavanje tih stranaka, nedopustiva samoizoliranost bošnjačke politike itd., jasno pokazuje tko je i koliko desetljeća u rušilačkoj fazi.

I ovih dana se doista otkriva pravo lice onih koji su na kraju uvijek pljunuli u ispruženu ruku svih onih - iz SDA ili drugih stranaka - koji žele graditi bolju i uspješniju BiH po mjeri svih njenih građana" napisao je Radončić.

STOJIŠ IZA SEBIJE, OSMICE, FADILA I BEGOVSKOG UPRAVLJANJA, A TVRDIŠ DA SAM JA U RUŠILAČKOJ FAZI? U intervjuu...

Objavljuje Fahrudin RadončićSubota, 5. prosinca 2020.

Dnevnik.ba