Article_Top_970x250

AKCIJA TEBRA U Ljubuškom SIPA uhitila dvije osobe, za još dvije se traga

povezano s akcijom u hrvatskoj

AKCIJA TEBRA U Ljubuškom SIPA uhitila dvije osobe, za još dvije se traga

srp 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su danas, prema naredbi Suda BiH, dvije osobe na području Ljubuškog, saznaje "Avaz".

Uhićeni su odranije poznati policijskim organima gonjenja. 

Oni su sumnjiče za trgovinu narkoticima i organizirani kriminal. Ova policijska akcija kodnog naziva "Tebra" provodi se u suradnji s policijskim snagama Hrvatske, koji su akciju započeli u ovoj državi.

Neslužbeno se nsaznaje da je izdana naredba za uhićenjem ukupno četiri osobe na širem području Hercegovine. Dvije su uhićene, dok se za druge dvije još traga. 

Hrvatski mediji jutros su objavili da su pripadnici Specijalne postrojbe MUP-a Hrvatske s fantomkama viđeni tijekom akcije u Zagrebu kada su zaustavili vozilo marke BMW te iz njega izvukli vozača.

Mediji u Hrvatskoj pišu kako je policijska akcija usmjerena na razbijanje zločinačke organizacije. Uhićeno je više osoba na području Zagreba i otoka Raba, neki od njih su otprije poznati policiji.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeni sumnjiče za palež automobila, premlaćivanje i dilanje droge, a do sada je uhićeno oko 20 osoba.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250