StoryEditor

Akcija spašavanja na Biokovu: Krenuli po uplašenog Poljaka pa naišli na mokre i promrzle Čehe

Piše D  /  29.07.2019., 10:07h

Tako su na svojim Facebook stranicama izvijestili o nesreći koju je doživjela vozačica Jeepa stranih registracijskih oznaka.

Sve je srećom završilo bez ozbiljnijih posljedica. Naime, vozačica je vozeći strmom cestom u predjelu Postupa na Pelješcu u oštrom zavoju proklizala i ostala ‘visiti‘ na dosta strmom terenu.

Ostala je u vozilu i pozvala u pomoć službu 112, a u najkraćem roku stigli su članovi HGSS Stanice Orebić koji su vozilo osigurali od prijetnje višestrukog prevrtanja, dok su vozačicu djelatnici Hitne Orebić prevezli u ambulantu.

Sve je u konačnici završilo samo s minimalnom štetom na vozilu, javlja HGSS Stanice Orebić, piše Jutarnji.hr.

Kasno sinoć mladi poljski državljanin ostao je na vrhu Biokova na Sv. Juri kada se taj kraj poharalo snažno nevrijeme. Javio se u Centar 112 izrazivši bojazan za vlastiti život.

Dežurni spasioci medu kojima i liječnik Stanice Makarska odmah po dojavi izlaze na teren te kreću prema najvišem vrhu Biokova. Na putu prema vrhu susreli su dvoje čeških državljanina mokre i pothlađene, koje su utoplili i posjeli u službeno vozilo. Spasioci su potom kontaktirali dežurne djelatnike OiV-a koji se nalaze na tornju Sv. Jure, koji su pronašli unesrećenog mladića te ga utoplili u njihovoj zgradi. Nakon pregleda svi su se spustili u bazu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:10