Article_Top_970x250

Akcija SIPA-e i OSA-e u Mostaru, uhićene dvije osobe

"bato"

Akcija SIPA-e i OSA-e u Mostaru, uhićene dvije osobe

pro 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, realizirali operativnu akciju kodnog naziva Bato, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, priopćeno je jutros iz SIPA-e.

Postupajući po naredba Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i Županijskog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara uhitili dvije osobe zbog postojanja osnove sumnje da su počinile kazneno djelo iz člana 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .

'Tijekom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, pri čemu su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa. Pored navedenog, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predane u daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije'', priopćeno je iz SIPA-e jutros

Dnevnik.ba