StoryEditor

Akcija ‘Aunt‘: Uhićene još dvije osobe zbog droge

Piše D  /  12.03.2020., 01:03h

Provodeći navedene mjere i radnje, danas u ranim jutarnjim satima uhićene su dvije osobe, inicijala A.H. (1973.) i S.P. (1968.), dok je osoba inicijala A.Dž. (1981.) koja je bila predmet istrage, u srijedu uhićena od strane pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo zbog kaznenog djela „Razbojništvo“.

Na osnovi Naredbi Općinskog suda u Mostaru, pripadnici FUP-a izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Mostara i na jednoj lokaciji na području Konjica, kojom prilikom je pronađeno i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, određena količina zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“, oružje, streljivo, mobilni telefonski uređaji i SIM kartice, te drugi predmeti traženi Naredbom Suda, a koji potječu ili se dovode u vezu s gore navedenim kaznenim djelom.

Uhićene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama FUP-a, te će u zakonskom roku biti predane, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, na daljnju Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Podsjećamo da su u sklopu te operativne akcije 1. ožujka uhićene tri osobe inicijala V.P. (1964.), D.S. (1986.) iz Mostara i Z.K. (1975.) iz Stoca, u vezi s kaznenim djelom „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ . Navedenim osobama je određen jednomjesečni pritvor.

Značajnu podršku u provođenju aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, dok su asistenciju pružali su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz FUP-a.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:08