StoryEditor

Agencija za javne nabave BiH pita FUCZ: Kako je izabrana firma koja će održavati respiratore?

Piše D  /  01.05.2020., 05:05h

"Jučer su u medijima izašle informacije o firmama koja će vršiti instalaciju i održavanje respiratora, na što smo odmah reagirali dopisom s traženjem detaljnog pojašnjenja o proceduri nabave koja je izvršena za usluge održavanja respiratora. Također, obratili smo se i firmama koje se spominju kao izvršitelji usluge održavanja i instaliranja da dostave informacije o spomenutom nabavi", priopćeno je iz Agencije za javne nabave BiH.

Dalje, navode da Agencija kontinuirano radi na praćenju postupaka javnih nabava, a u uvjetima pandemije koronavirusa i pojačano prati postupke, posebno pregovaračke postupke bez objave obavještenja na temelju hitnosti.

6 novih pitanja za FUCZ

6 novih pitanja za FUCZ (Foto: Klix.ba)

"Naglašavamo da je pregledano preko 300 postupaka putem monitoringa i podneseno pet kaznenih prijava samo u zadnjih 30 dana. Još jednom pozivamo sve koji saznaju ili imaju informaciju o potencijalnim opisanim zlouporabama u javnim nabavama da iste prijave Agenciji za javne nabave BiH na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. jer takve prijave mogu biti podnesene i anonimno bez otkrivanja identiteta prijavitelja", poručili su iz državne agencije u pismu koje potpisuje v.d. direktora Đenan Salčin.

Istaknuli su da će sve potencijalne zlouporabe i kršenja Zakona o javnim nabavama biti detaljno pregledane i ako se utvrdi da je riječ o kršenju Zakona, protiv odgovornih osoba će biti podnesene kaznene i prekršajne prijave, prenosi klix.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:16