StoryEditor

Afganistanac i Pakistanac krijumčarili migrante preko granice na Drini

Piše D  /  11.06.2020., 11:06h

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Armana Afghana Fareedija, rođenog 1997. godine u Afganistanu, državljanina Afganistana, i Amjida Khana, rođenog  2000. godine u Pakistanu, državljanina Pakistana. Obojica se nalaze u pritvoru.

Optuženi se terete da su, djelujući kao članovi organizirane skupine za krijumčarenje ljudi, u međusobnom dogovoru i u zajedničkom planu s njima poznatim članovima skupine, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, vršili organizirano krijumčarenje ilegalnih migranata, koji ne ispunjavaju uvjete za legalan i zakonit ulazak u BiH, čamcem preko rijeke Drine, granične linije iz R Srbije u BiH.

U izvršenju kaznenog djela počinitelji su otkriveni i spriječeni akcijom pripadnika Granične policije BiH, koji su pronašli šest ilegalnih migranta, državljana Pakistana i Afganistana, na obali rijeke Drine, u blizini Zvornika, spriječili njihovo daljnje krijumčarenje, te lišili slobode počinitelje kaznenog djela.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo – organiziranje skupine ljudi ili udruženja za izvršenje kaznenog djela ‘krijumčarenje migranata’, a u vezi s kaznenim djelom krijumčarenje ljudi.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:06