StoryEditor

Afera uvoza maski: "Radnik na portalu je slučajno kliknuo na krivu firmu, došlo je do greške..."

Piše D  /  06.05.2020., 02:05h

"Na portalu Agencije za javne nabavke gdje morate prijaviti došlo je do greške radnika koji radi na unosu podataka na portalu. Umjesto da klikne firmu koja jeste u ponuđenim opcijama iz Sarajeva, kliknuo je na istoimenu firmu iz Bijeljine Panta Rhei. Kada je to viđeno, pokrenute su radnje i došli su do podatka da je ta firma registrirana za slastičarstvo", kazao je Jasmin Terović u obraćanju medijima, načelnik Stožera CZ KS.

"Dobio sam informaciju da je firma registrirana na trgovinu na veliko i malo i da su imali najbolju ponudu i da su je zato izabrali da nabavi maske", dodao je.

"Ne bih govorio o propustima kolega, pozivam nadležne organe da provedu istragu i utvrde da li je po zakonu urađeno sve oko nabavke".

Dodao je da je stigao i upit Ureda za borbu protiv korupcije.

"Prije sat smo dobili upit od ureda za borbu protiv korupcije, mi ćemo odgovoriti i dostaviti dokumentaciju. Županijska uprava CZ redovno izvještava Ured za borbu protiv korupcije i mislim da time može biti zadovoljna i Vlada i Ured. Sve je objavljeno na našim sajtovima, na stranici", prenosi N1.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:25