Article_Top_970x250

Afera s lažnim diplomama: Uhićen dužnosnik Parlamenta FBiH i član SDA te jedan policajac

velika akcija sipa-e

Afera s lažnim diplomama: Uhićen dužnosnik Parlamenta FBiH i član SDA te jedan policajac

pro 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Uhićeni su zastupnik u Skupštini USK i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Rasim Pajić (A-SDA) i šef Osjeka za droge u MUP-u USK Alaga Čaušević.

Nastavak akcije "Pero", koju pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode na području Krajine, rezultirao je uhićenjima zastupnika u Skupštini USK i šefa Odsjeka za droge u Ministarstvu unutarnjih poslova USK, potvrdila je glasnogovnik Tužiteljstva USK.

Kako Klix.ba saznaje iz izvora bliskih istrazi, uhićeni su zastupnik u Skupštini USK i izaslnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Rasim Pajić (A-SDA) i šef Osjeka za droge u MUP-u USK Alaga Čaušević.

Nakon što su pripadnici SIPA 13. studenog proveli opsežnu akciju kodnog naziva "Pero", u kojoj je uhićen bivši izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH i nekadašnji generalni sekretar A-SDA Admir Hadžipašić, očekuje se nastavak akcije.

Tada su uhićene 22 osobe, a deset ih je u pritvoru. Za devet njih je prije dva dana zatraženo produženje pritvora, a svi se terete za izdavanje lažnih diploma.

Ministar za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Unsko-sanskog kantona Damir Omerdić privremeno je nakon prve akcije zabranio rad Visokoj međunarodnoj školi Cazin i Centru za obrazovanje odraslih Vita Plus za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja.

Dnevnik.ba