StoryEditor

Afera "Aluminij": Financijska policija prijavila šest osoba

Piše D  /  28.12.2020., 12:12h

Saznaju i da je prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u „Aluminiju“ koji su obnašali rukovodeće pozicije u ovoj tvornici i bili su povezane osobe.

Postupajući po zahtjevima Vlade FBiH i županijskog tužiteljstva HNŽ, podsjećamo, inspektori Financijske policije su na temelju knjigovodstvenih isprava, poslovnih knjiga, financijskih i drugih izvještaja, te ostale poslovne dokumentacije i korespondencije privrednog/gospodarskog društva „Aluminij“  Mostar, utvrdili činjenice koje se odnose na financijsko i materijalno poslovanje privrednog  „Aluminij“  u periodu od 01.siječnja 2014. do 10.srpnja 2019. godine.

Osim toga,  sačinjen je i zapisnik o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijskog nadzora/kontrole financijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja privrednog društva "Aluminij" koji je u formi Izvještaja dostavljen Vladi Federacije BiH i županijskom tužiteljstvu HNŽ Mostar.

Napravljeno je šest izvještaja o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima i počiniteljima, kojima je za utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju privrednog „Aluminij“ d.d. Mostar, za period od 01.siječnja 2014. do 10.srpnja 2019. godine, prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u „Aluminiju“, kojima se stavlja na teret nanošenje štete privrednom/gospodarskom društvu „Aluminij“ d.d. Mostar, u ukupnom iznosu od 204.450.946,97 KM - navodi se u izvještaju.

Podsjećamo, lani je ova tvrtka likvidirana i radnici su bili završili na ulici.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:46