StoryEditor
na Prokurativama

Advent u Splitu počinje 23. studenoga

Piše hina  /  16.11.2022., 16:28h

Advent u Splitu počinje 23. studenoga na zaleđenim Prokurativama, a Splićani i njihovi gosti 2023. godinu dočekat će s Vojkom V i Severinom, rečeno je u srijedu na konferenciji u splitskoj gradskoj upravi.

Prema riječima direktora gradske tvrtke "Žnjan" d.o.o. Ante Šunjića, koja zajedno s Gradom Splitom i njegovom Turističkom zajednicom organizira ovogodišnji advent, zabavni i ugostiteljski sadržaji bit će na tri mjesta - na Prokurativama i Mertojaku te Šperunu. U privatnoj organizaciji program se očekuje i na Starom placu te u Perivoju.

"U gradskoj organizaciji imat ćemo otprilike 750 kvadrata, na Prokurativama će nas dočekati nešto više od 500 kvadrata ledene površine. Isto tako, na Mertojaku nas čeka oko 250 kvadrata, na Prokurativama ćemo imati devet ugostiteljskih kućica i, naravno, zabavni program već od 23. studenoga", rekao je Šunjić, dodajući da će novogodišnji koncert Grad stajati oko 600 tisuća kuna, a još 500 dodat će se za klizalište.

Na Mertojaku će program početi 26. studenoga, djeci je namijenjen u jutarnjim terminima, a navečer će biti organiziran program za odrasle.

Prvi će se put organizirati novogodišnji bal i nastup opernih pjevača, izjavila je Alijana Vukšić iz splitske Turističke zajednice, ističući kako je cijeli program usmjeren prema sugrađanima kako bi im se odužili za sav trud tijekom turističke sezone.

"Osam trgovačkih kućica, i tri slatke bit će na Rivi. One neće servirati pića, već slastice poput fritula, uštipaka i palačinki. U Đardinu nemamo klizališta, ali ćemo ostaviti figurice za dječje radosti uz ambijentalnu glazbu i rasvjetu. Važni punktovi za nas su i Trg Gaje Bulata, kao i HNK Split i Hrvatski dom Split, gdje smo u suradnji s našim kulturnim institucijama priredili zabavni program", rekla je Vukšić.

Zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević rekao je kako će kroz oživljavanje grada u adventu doći do povećane potrošnje, a na dobitku će biti svi - od građana do poduzetnika i samoga grada.

Dnevnik.ba

19. rujan 2023 07:34