StoryEditor
mostar

Advent u Mostaru je pun pogodak: Prava je atmosfera, sve podsjeća na nekadašnji grad i sretnije vrijeme

Piše desk  /  28.12.2021., 22:36h
U Organizacijskom odboru prezadovoljni su dosadašnjim odzivom građana, a jedina stvar kojom nisu su vremenski uvjeti u danima kada je padala kiša.

Praznično izdanje šetališta i parka Zrinjevac, prostora na kojem se održava Advent u Mostaru, posjetiocima nude razne vrste poklona i ukrasa, unikatne suvenire, bogat kulturno-zabavni program, te raznovrsnu gastro ponudu, javlja Anadolu Agency (AA).

Sve navedeno svake večeri privlači veliki broj posjetitelja, među kojim i Mostarce koji danas žive na drugim adresama, a povodom praznika su doputovali u rodni grad. Idilu je upotpunilo klizalište za sve uzraste, što je novitet u odnosu na prethodne praznike, dok topao ugođaj stvaraju i šarene lampice u parku pored klizališta.

Idealna temperatura

"Promijenili smo koncept gotovo 'naglavačke' te smo po prvi put osvijetlili park ukrasima. Tu je naravno i klizalište za najmlađe, ali i za sve one koji tu uspijevaju pronaći kutak za sebe. Na šetalištu smo postavili binu, koja je blizu kućica i parka, što je također bilo u interesu posjetitelja", rekao je Marin Čuljak iz Organizacijskog odbora Adventa.

U Organizacijskom odboru prezadovoljni su dosadašnjim odzivom građana, a jedina stvar kojom nisu su vremenski uvjeti u danima kada je padala kiša.

"Informacije koje do nas dolaze su pozitivne. Priželjkujemo u narednim danima lijepo vrijeme. Temperatura zraka je idealna, a jedino što nam nije išlo u prilog je kiša. Ali svejedno, interesiranje za Adventom je veliko", dodao je Čuljak.

Osim organizatora, zadovoljni su i posjetitelji.

Praznični duh se osjeti

"Prava je atmosfera. Sve podsjeća na nekadašnji Mostar i sretnije vrijeme. Volio bih da Advent ostane tradicija", kazao je Miroslav Čutura.

Odlično se osjeća i Dominik Andričević.

"Praznični duh se osjeti. Ovdje ću biti i na dočeku Nove godine. Dopadaju mi se posebno programi za najmlađe, kao i klizalište u parku. Sve je super", dodao je Dominik.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 07:14