StoryEditor
blagdanko raspoloženje

Advent u Ljubuškom: Klizalište besplatno za sve posjetitelje

Piše fena  /  29.11.2022., 16:08h

Građani Ljubuškog ove će godine ponovo, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, moći uživati u manifestaciji "Advent u Ljubuškom" koja će se održati od 3. prosinca 2022. do 3. siječnja 2023. godine.

Središnji dio adventskih događanja, paljenje svijeća, glazba uživo, priredbe, izložbe rukotvorina i gastro delicija održat će se na Trgu dr. Franje Tuđmana.

- Najmlađi će ove godine moći uživati u besplatnom klizanju na klizalištu, na 200 metara kvadratnih, specijalnom programu za sv. Nikolu i raznim priredbama - rekao je za Fenu direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog Mladen Bebek.

Od događaja u koja su se, pored udruga, uključile i škole i vrtići, Bebek je posebno naglasio izložbu čiji su tvorci djeca s posebnim potrebama te izložbe učenika Srednje strukovne škole, i to stolara sa svojim rukotvorinama i kuhara s gastronomskim delicijama koje će građani moći kušati, dok će medicinari te škole mjerit šećer građanima.

Dan pred Badnjak, 23. prosinca, u večernjim satima planirana je atletska utrka "night run", a na sam Badnji dan, za sve građane besplatno bakalar.

Na Adventu će biti i pet komercijalnih kućica sa slanim i slatkim jelima.

Po riječima direktora Turističke zajednice Grada Ljubuškog, glazba uživo i eventi predviđeni su svakog vikenda Adventa i to u večernjim terminima, a priredbe će se održavati i radnim danima u dnevnom terminima.   

Organizatori Adventa u Ljubuškom su Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi Ljubuški i KŠC Ljubuški.

Dnevnik.ba

07. travanj 2024 21:55