StoryEditor
o istrazi

Abdić Tigar: “Armija BiH je čista. Imali smo preko 100 zarobljenih srpskih vojnika u Hrvatskoj i svi su otišli u razmjenu...“

Piše desk  /  04.06.2022., 07:47h

"Djelovali smo s hrvatskom vojskom, Armija BiH je čista", poruke su upućene od strane pripadnika ove vojske nakon objave vijesti da Državno odvjetništvo Hrvatske istražuje slučaj ulaska Armije RBiH na tlo Hrvatske. Preciznijih informacija nema ni iz DORH-a ni iz Tužiteljstva BiH.

“Javno je i zna se da je Armija BiH djelovala na području Hrvatske u koordinaciji s hrvatskom vojskom“, rekao je za N1 Hamdija Abdić, ratni zapovjednik 502. Viteške brigade.

“To nije sigurno, ja sam na kraju svjedok da nije počinjen nikakav zločin. Ja sam imao 13 poginulih vojnika na području Hrvatske. Imali smo preko 100 zarobljenih srpskih vojnika koji su svi otišli u razmjenu, tako da nema nikakve sumnje da se dogodilo nešto što se ne bi trebalo dogoditi”, kazao je Hamdija Abdić Tigar.

Abdić kaže da ne vjeruje kako je on izravni cilj istrage DORH-a, iz kojeg su ranije odgovorili kako se izvidi ne odnose na Petrovačku cestu.

“Ima naznaka da je Armija BiH ušla na područje Republike Hrvatske, više vam neću reći”, kazala je glavna hrvatska državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek.

“Normalno je da obavimo konzultacije i da vidimo ima li možda Državno odvjetništvo svojim kanalima neke informacije koje su bitne, da mi kao vlada zauzmemo svoj stav”, kazao je Andrej Plenković, premijer Hrvatske.

Komentar na sve dao je i odvjetnik Anto Nobilo kratko poručivši da nema nikakvih saznanja, te da prvi put čuje za to

“Ja mislim da je riječ o bacanju dimne zavjese kako bi se prikrila odgovornost i nerad hrvatskog pravosuđa”, kazao je Nobilo.

“Znate kako to ide, politika radi svoje, kad im je u interesu oni to potenciraju, kad nije oni to negiraju, ali kada je u pitanju Armija tu je sve čisto”, kaže Hamdija Abdić Tigar.

Iz Tužiteljstva BiH nisu odgovorili na upit N1.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2023 11:54