StoryEditor

​77-godišnjak iz Njemačke godinama u Istri oštećivao automobile iz Srbije

Piše D  /  27.08.2020., 02:08h

Za svih 18 kaznenih djela policija je utvrdila da se radi o zločinima iz mržnje, a riječ je o 16 kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i dva nedjela prijetnje, navodi Hina.

Muškarcu iz Poreča koji ima prebivalište u Njemačkog na meti su bili automobili srbijanskih registarskih oznaka parkirani u turističkim naseljima Poreča, Červar Porta i ispred trgovačkih centara na kojima je odvijačem ili sprejom činio štetu od nekoliko tisuća kuna.

Žrtve bi ispod brisača dočekao i papirić s porukom mržnje na osnovnu srpske nacionalne pripadnosti, što bi kod njih izazvalo nelagodu, izvijestila je policija. U dva slučaja osumnjičeni nije oštetio vozila, ali je na automobilima ostavio prijeteće poruke s elementima govora mržnje.

Osumnjičeni je samo u ovoj godini počinio četiri kaznena djela, a posljednje 24. kolovoza, kada je na parkiralištu trgovačkog centra oštetio Passat.

Kod osumnjičenika su pronađeni alat kojim je oštećivao vozila i blokovi iz kojih je trgao papiriće za pisanje prijetećih poruka.

Kod kuće je držao i pištolj Welten Wafen W. Germany sa spremnikom i streljivom zbog čega će također biti prijavljen jer nije imao dozvolu za oružje.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:55