StoryEditor

3 godine od stravičnog ubojstva: David je Kristini zadao 88 uboda nožem

Piše D  /  23.02.2020., 05:02h

Komšić je zbog ubojstva osuđen na 25 godina zatvora. Zagrebački Županijski sud ga je najprije u travnju 2018. nepravomoćno proglasio krivim i osudio na 30 godina zatvora. Komšić je tijekom suđenja tvrdio da se ne osjeća krivim. Vrhovni sud je u svibnju prošle godine djelomično prihvatio žalbu Komšića i njegovih roditelja, umanjivši mu kaznu na 25 godina. Protiv presude Vrhovnog suda donesene u trećem stupnju nije dopuštena žalba.

Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u trenutku ubojstva u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu ili hašiš. Pretragom mobitela koje su koristili on i Kristina utvrđeno je da su 19. veljače razgovarali o trudnoći i njihovu odnosu. Kristina je dan prije ubojstva, 21. veljače, u komunikaciji spomenula da ju je Komšić ranije zlostavljao i tukao te da ima 22 ispitivanja u DORH-u.

Komšić i njegovi prijatelji Arjan i Armend Redžepi te Filip Filipović osuđeni su zbog otmice i napada na Kristinu koji se dogodio tri mjeseca prije njezina ubojstva, odnosno u studenom 2016. godine.

Komšić i njegovi prijatelji krivi su za kaznena djela protiv slobode i protiv imovine. Komšić je zbog toga dobio jedinstvenu kaznu od godine i 6 mjeseci. Nije se pojavio na presudi.

Arjan Redžepi osuđen je na jedinstvenu kaznu od zatvora od jedne godine zatvora uvjetno na pet godina. Armendu Redžepiju i Filipu Filipoviću dosuđena je jedinstvena uvjetna kazna od 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine.

Nepunih godinu dana prije ubojstva Kristine, Komšić je očevim Mercedesom usmrtio 72-godišnjeg Josipa Kolarića na križanju Vukovarske ulice i Donjih Svetica u Zagrebu, podsjeća index.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:59