StoryEditor

29 poginulih u nesreći u Portugalu, otkrivaju se novi detalji

Piše D  /  18.04.2019., 07:04h

Od ukupnog broja poginulih, 28 su bili njemački turisti. Jedna osoba je Portugalac. Poginulo je 18 žena i 11 muškaraca, piše lokalni portal cmjornal.

Ozlijeđeno je 27 osoba, većinom Nijemaca. Ozlijeđeni su i vozač autobusa te turistički vodič, a koji su Portugalci.

Podsjetimo, autobus u kojem je bilo 57 osoba sletio je s ceste kod grada Canico na portugalskom otoku Madeira. Do nesreće je došlo sinoć u 18:30 po lokalnom vremenu. Autobus je sletio s ceste u naseljenom mjestu, prevrnuo se i zaustavio tik uz prve kuće.

Spasioci gledali ima li još žrtava ispod autobusa

Još uvijek nije poznat točan uzrok nesreće. U trenutku nesreće grupa turista putovala je u grad Funchal. Bili su smješteni u obližnjem hotelu.

Odmah nakon dojave o nesreći na mjesto događaja uputio se velik broj vatrogasaca, policajaca i djelatnika hitne pomoći kako bi se spasili preživjeli. Cijelo područje je satima bilo blokirano, a nedaleko zračne luke u Funchalu čak je, zbog velikog broja mrtvih, napravljena privremena mrtvačnica.

Kasno u noći počelo je uklanjanje ostataka autobusa. Nakon što je podignut, spasioci su uz pomoć reflektora dobro pretražili cijelo područje da ne bi ispod autobusa bilo još žrtava.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:34