StoryEditor
Video postao viralan

27-godišnjeg Kineza odbijali na razgovorima za posao zbog mladolikog izgleda: ‘Misle da sam vladin agent‘

Piše desk  /  03.08.2022., 13:02h

Zbog svog mladolikog izgleda jedan 27-godišnji muškarac suočen je s odbijenicama na razgovorima za posao. Nekoliko tvrtki ga je odbilo jer su sumnjali da radi kao vladin agent kako bi razotkrio koje tvrtke zlorabe zakone o dječjem radu.

Kinez Mao Sheng iz pokrajine Guangdong je 27-godišnjak koji dobiva odbijenice tijekom potrage za poslom zato što izgleda kao 12-godišnjak. Jedini u obitelji može raditi nakon što je njegov otac nedavno imao infarkt.

Podijelio je i svoje iskustvo u kojem govori kako su se on i njegov prijatelj jednom prijavili za posao u istoj tvornici, ali je upravitelj odlučio zaposliti samo njegovog prijatelja.

Sheng vjeruje da ga odbijaju jer misle da radi kao vladin agent kako bi razotkrio koje tvrtke zlorabe zakone o dječjem radu. Čak je i objavio video na TikToku u kojem pokazuje osobnu iskaznicu i dokaz da je rođen 1995. godine, piše NextShark.

Video je postao viralan s više od 68.000 pregleda, a dobio je i nekoliko ponuda za posao. Na koncu se i zaposlio te se nada da će naći djevojku i osnovati obitelj.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 21:23