StoryEditor
određen mu pritvor

25-godišnjak varao naivne građane putem Vibera, prebacivao si je novac na račune u kladionicama

Piše desk  /  31.05.2022., 09:25h

Kada bi dobio podatke, novac sa bankovnih kartica oštećenih je prebacivao na virtualne račune u različitim kladionicama registrirane na imena drugih osoba

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Denisa M. (25), nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo kazneno djelo 'Prijevara', priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ).

Postoji osnovana sumnja da je u razdoblju od studenog 2020. do travnja 2022. godine počinio 19 prijevara na području Tuzlanske županije. On je osumnjičen da je veći broj osoba doveo u zabludu pozivajući ih putem Vibera, te se lažno predstavljao kao službenik banke i od njih tražio da mu, radi isplate navodnih nagrada koje su osvojili, daju podatke sa svojih bankovnih kartica, što su oštećeni i činili.

Kada bi dobio ove podatke, novac sa bankovnih kartica oštećenih je prebacivao na virtualne račune u različitim kladionicama registrirane na imena drugih osoba, da bi nakon toga vršio novčane transakcije i podizao novac u kladionicama i na taj način sebi pribavio korist veću od 10.000 KM.

Osumnjičeni je uhićen 27. svibnja, te je nakon kriminalističke obrade uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu SKP MUP-a TŽ predan u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:18